ANKARA / ÇANKAYA - Nenehatun İlkokulu

May

Dlimizin Zenginlikleri Projesinin bu ayki konusu " Tüm sınıflarda duvar yazısı, Grafiti" çalışması.4-C sınıfı öğretmeni Gonca Apaydın rehberliğinde öğrencilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı duvar yazıları hazırladılar.

May

Okuyorum Büyüyorum projesi nisan ayı etkinliklerimizde Hikaye resimleme teması işlendi.4-C sınıfı okudukları hikayeleri resimlediler.

Nis

Sağlık ve Beslenme Projesi kapsamında bu ay çocuklarımız öğretmenlerinin eşliğinde bahçede fiziksel aktiviteler ve spor egzersizleriyle sağlıklı yaşam bilinci oluşturuldu.

Nis

Yüzyüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında bu ay öğrencilerimiz bahçe oyunları oynadılar.Bardak taşıma,yağ satarım bal satarım,top oyunları vb.oyunları oynayarak eğlenceli zaman geçirdiler.

Nis

Öğrencilerimiz bu  ay "Harezmi Eğitimi "Proje çalışma ve etkinliklerimizde  yapacakları çalışmaları ayrıştırarak seçim yaptılar ve Atasözü çalışmalarına yer verildi.

Nis

Papatyalar anasınıfı her hafta bir deney yaparak konuları daha eğlenceli öğreniyorlar.Bu hafta "kinetik kum" deneyi yaptık.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yılı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.Törenimiz  saygı duruşu ve istiklal marşı ve ardından okul müdürümüz Ayfer TOMAN'ın konuşması ile başladı.Sınıf öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladığı oyunlar ve ront gösterisi ile tören bir şölene dönüştü.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Nis

Okul Müdürümüz Ayfer TOMAN  tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bayarmını kutladı.Öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle bayramlaşma töreni yapıldı.

Okulumuz Papatyalar Anasınıfı Öğrencileri ve öğretmeni Vahide YONCACI 'nın düzenlediği bayramlaşma yapıldı.Öğrencilerimiz öğretmenlerinin bayramlarını kutlayıp şeker ve hediye aldılar.Eğlenerek bayram tatiline girdiler.

Nis

Okulumuz çok amaçlı gösteri salonunda "Karakorsan ve Beyaz Mürekkepler" adlı tiyatro gösterimi yapıldı.Tiyatro gösterimi eğlenceli ve eğitici mesajlarıyla ilgiyle izlendi.

Nis

Okulumuzda  tüm sınıflara yönelik olarak rehber öğretmenimiz Özlem TELLİOĞLU tarafından  "Bilinçli Teknoloji Kullanımı " ile ilgli seminer düzenlendi. Teknolojinin yaşamı kolaylaştırmak amacıyla gereğinde kullanılması ve hayatın diğer bölümlerini (aile ilişkileri, çalışma, sosyal ilişkiler, oyun, uyku, yemek vb.) olumsuz etkilememesi gibi konulara değinildi.

Mrt

"Sağlık ve Beslenme" projesinin mart ayı konusu "Bilinçli Tuz Tüketimi". 4-C sınıfı  öğretmeni  Gonca APAYDIN  rehberliğinde  öğrencilerimiz   konuyla ilgili videolar ,resimler ve yazılar hazırladılar.Bilinçli Tuz Tüketimi hakkında farkındalık oluşturdular.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay 4-C öğrencileri figürlerle masal fıkra anlatımı yaptılar.

Papatyalar anasınıfı,hikaye ile bütünleştirilmiş kelime ,ses ve çalışmalarımız

4-C pano çalışmamız

Mrt

Su hayattır.Yaşamın kaynağında ve her anında su var. Dünyamızın geleceği için suyu idareli, temiz ve verimli kullanmalıyız.

Mrt

Belirtilen sorun basamaklarına yeni çözüm yolları buluyoruz.