Ock

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Müdür Yardımcımız Buket SAKALTAŞ başkanlığında okulumuz öğretmenlerinden Sonay ÇOLAK,Nermin AVCI,Aynur ÖZDEMİR,Gonca APAYDIN,Vahide YONCACI'dan oluşturulan komisyon çalışmaları ile oluşturulan gazetemiz hazırlandı .

Ock

" USTASINDAN ÖĞRENİYORUM "

( Geleneksel Türk El Sanatları)

2. Bölüm

Proje Sahibi: Çankaya Nenehatun İlkokulu

Instegram Adresi : @nenehatunilkokulu06

Etkinlik Tarihi: 09.06.2021

Etkinlik Saati : 19:00

Moderatör: Buket Sakaltaş / Okul Md. Yrd.

Konuk: Sevgi Gültekin / El Sanatları ve Tezhip Sanatı Uygulayıcısı

Ramesha Muradi / Genç Ressam

Geçmişten geleceğe kültürüne, motiflerine, değerlerine  sahip çıkan, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatan nesil oluşturmak.

Üreten, hobiler, beceri edindirme, zararlı alışkanlıklardan koruma, boş zamanları değerlendirme misyonu ile başlatılan projeyi, yürütme ekibini kutluyoruz.

Okulumuzun etkinliklerine Ankara Sanat Akademimiz, Sanatkarlar, Ustalar,

Alan uzmanları ile destek vermektedir.

Bu hafta etkinligimizi konuk okullarımızın öğrencileride izleyecekler.

Çankaya Şehit Karasal İlkokulu, Keçiören Mecidiye İlköğretim okulu, Mamak Mehmetçik Okulu öğrencileri misafirimiz olacaklar.

Sanal Sanat Atölyemiz, paletimiz, fırçamız, renklerimizin diliyle Nenehatun İlkokulu Öğrencileri ile ustaları buluştuyoruz.

Başarıyı olumlu etkileyen becerilerin yaygınlaştırılması, sanatsal, eğitsel birlikteliği sağlayarak yetenekleri keşfetmek ve desteklemek hedeflerimizdir.

Okul bünyesindeki tüm öğrenciler hedef kitlemiz, okul sevgisini güçlendirmek, veli işbirliği, ebeveyn ile birlikte zaman geçirme, sanat eğitimlerinin uzaktan eğitime dahil edilmesi başarıda etkili roldür.

Etkinliğimize davetlimiz olup, sosyal  medyada paylaşarak bizlere destek vermeniz kıvançtır.

Davetlimiz Sevgi Gültekin hanım ve Ramesha Muradi hanım; her Renk Bir Masal etkinlikleri ve evde kal faaliyetleri ie öğrencilerimize misafir olacak,  " üç hikaye üç etkinlik " ile dinleme, drama yöntemi ile anlatım, uygulama  izlenimi gerçekleşecek.

Sanatsal Etkinliklerimize misafir olmanız niyazımızla...

Buket SAKALTAŞ

Müdür Yardımcısı

Mehter Ekibimiz çalışmalarına devam ediyor.